به گزارش خبرنگار روز دوشنبه اگزیم نیوز، واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی بعد از ۲ دهه در اوایل بهمن ماه سال گذشته به نتیجه رسید که یکی از بزرگترین تحولات در صنعت خودرویی کشور بود.
هر چند در ۲ دهه گذشته سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مورد غفلت واقع شده بود اما در نهایت این خصوصی سازی منجر شد تا مدیریت شرکت ایرانخودرو به بخش خصوصی واگذار شود و بخش دولتی به عنوان نظارتگر و حاکمیتی ایفای نقش کند.
انتظار می رود با سیاست های بخش خصوصی و واگذاری این شرکت خودروساز به یک شرکت قطعه ساز که دارای تخصص و در حوزه مرتبط است، ضمن ارتقای تولیدات و افزایش کمی و کیفی محصولات، زیان انباشته نیز کاهش پیدا کند.
زیان انباشته یکی از مهمترین معضلات شرکت های خودروساز است که در اسفندماه سال گذشته سبب شد ۲ شرکت بزرگ خودروساز برای اصلاح ساختار مالی و خروج از ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت درخواست افزایش سرمایه بدهند؛ بر این اساس، ایرانخودرو پیشنهاد افزایش سرمایه ۹۴۱ درصدی و سایپا افزایش سرمایه ۷۶۱ درصدی را از محل تجدید ارزیابی داراییها را درخواست دادند.
در همین راستا شرکت ایرانخودرو با زیان انباشته حدود ۱۲۸ هزار میلیارد تومانی، در نامهای درخواست افزایش سرمایه به میزان ۳۱۴ هزار میلیارد تومان از محل تجدید ارزیابی را پیشنهاد کرد و در مجمع عمومی به تصویب رساند؛ پس از آن شرکت سایپا دومین خودروساز بزرگ کشور با زیان انباشته ۵۸ هزار و ۶۱۱ میلیارد تومانی درخواست افزایش را داد تا سرمایه خود را از ۱۹.۵ همت به ۱۶۸.۲ هزار میلیارد تومان برساند که این مورد نیز مجمع عمومی با افزایش ۷۲۹ درصدی موافقت کرد تا سرمایه آن معادل ۱۴۲ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
جزییات واگذاری ۴۲ درصدی سهام سایپا
بر اساس آخرین تحولات و تصمیمات، این بار سایپا فراخوان فروش ۴۲ درصد از سهام خود را منتشر کرده است که بر اساس آن « در اجرای ماده ۲۸ دستورالعمل حاکمیت شرکتی و همچنین جزء (۲) بند (ب) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت شرکتهای گروه سرمایه گذاری سایپا (سهامی عام)، سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا (سهامی عام)، گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا (سهامی عام) و سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار (سهامی عام) در نظر دارند اصالتاً و وکالتاً به میزان ۴۲ درصد از سهام “شرکت ایرانی تولید اتومبیل (سایپا) سهامی عام” (با نماد خساپا)، را به صورت تجمیعی (بلوکی) و یکجا به اشخاص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه واگذار کنند.
متقاضیان می توانند برای ارائه درخواست خرید، تکمیل فرم ها و تحویل مدارک مربوطه، از تاریخ انتشار این آگهی به مدت ۱۵ روز به معاونت اقتصادی گروه سایپا واقع در کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص کرج(شهید لشگری) – شرکت سایپا مراجعه کنند.»
در این مزایده به شرایط شرکت کنندگان پرداخته شده است که بر این اساس برگزاری مزایده عمومی سهام مذکور پس از احراز صلاحیت عمومی و تخصصی و اهلیت خریداران توسط مراجع قانونی، انجام خواهد شد.
قیمت پایه، شرایط عرضه و واگذاری سهام، پس از تکمیل فرآیند قانونی از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.ارائه درخواست متقاضیان و تحویل مدارک و فرمها، صرفاً از طریق روش تعریف شده در این آگهی صورت می پذیرد.
هر چند پیش از این شرکت هایی مختلفی از جمله کرمان موتور، گروه صنعتی انتخاب، کنسرسیوم قطعه سازان، زر ماکارون و گروه ماموت به عنوان خریداران نام برده شده است اما انتظار می رود تا سهام سایپا به شرکتی واگذار شود که صلاحیت و اهلیت را داشته باشد تا در ریل توسعه ای قرار گیرد.
نظر شما